De Zangertjes van Volendam

De Zangertjes van Volendam. Een koor als geen ander… Een belevenis. Kom eens een keer langs!

 

Hou je van muziek?

Ben je een jongen of meisje van 8 jaar of ouder? Dan zijn er vijf goede redenen om bij het koor de Zangertjes van Volendam te komen zingen.

Bij de Benjamins ben je al welkom vanaf groep 1 (4 jaar) en bij de Aspiranten vanaf groep 3 tot en met groep 5. Op woensdagmiddag is er repetitie vanaf 14.00 uur tot 15.00 uur in het koorhuis.

 

1. Samen muziek maken geeft meer plezier

Het koor bestaat uit ongeveer veertig jongens en meisjes en twintig mannen. Elke week wordt er, donderdag gerepeteerd van 18.30 tot 19.30 uur in het koorhuis in de Meerstraat in Volendam. Op vrijdagavond repeteren de jongens en meisjes samen met de mannen van 18.30 uur tot ongeveer 20.00 uur. Je kan in het koorhuis samen met vrienden en vriendinnen zingen.

 

2. Als je koormuziek kan zingen, kan je alles zingen

Wij zingen alles wat een koor over het algemeen zingt: kleine en grote muziekwerken, voor kerk en concertzaal, muziek vanaf het jaar 1000 tot vandaag, met of zonder piano, orgel of andere instrumenten. We zingen veel muziekstijlen en proberen graag nieuwe dingen. Het repertoire bestaat uit zowel populaire en kerkelijke liederen.

 

3. Zingen is topsport

Het belangrijkste wat je nodig hebt om te zingen, heb je altijd bij je: je stem. Als je jouw stem goed ontwikkelt kan je daarmee ongelooflijke dingen doen. Daarom zorgen we goed voor je stem bij De Zangertjes. Je leert bij De Zangertjes hoe je het best je stem kan gebruiken, je leert er noten lezen en er wordt ook geoefend met solo zingen. Als je wil kan je een piano in bruikleen krijgen wanneer je pianoles neemt van een professionele pianoleraar. Zo zorgen we ervoor dat je steeds beter wordt in zingen en muziek maken.

 

4. Vrije tijd

Voor en na de repetitie is er natuurlijk ook tijd om te spelen. In het koorhuis hebben we een pingpongtafel, een biljart, vier op een rij, tafelvoetbal en heel veel games voor de X Box, Game Cube, Nintendo 64, SNES, Playstation 2 en 3. Als je meehelpt met krantenophalen krijg je na afloop wat lekkers in een cafetaria.

 

5. Met De Zangertjes kom je overal in de wereld

Elk jaar maken De Zangertjes wel een reis naar het buitenland of naar een stad ergens in Nederland, waar we zingen en vakantie vieren. In het verleden zijn De Zangertjes al vele malen in Lourdes en Rome geweest, in Wenen, Londen, Duitsland, België, Luxemburg, Spanje, Nederlandse Antillen, Venezuela, Polen en Praag maar ook bijvoorbeeld in Valkenburg, Heeg in Friesland, en Meersen,

 

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan met je vader of moeder een keer langs bij het koorhuis, op donderdag of vrijdag om 18.30 uur. Nog veel meer informatie, ook over wat we in de komende tijd gaan doen, vind je op deze website.